Fredag skal Airbus A350 ud at flyve

airbus a350Airbus har valgt fredag som dagen for den første flyvning med den nyudviklede A350. Starten er planlagt til klokken 10.00 fra Airbus hovedkvarter i Toulouse.

Den første flyvning er kulminationen på syv års intensivt udviklingsarbejde, som indtil videre skønnes at have kostet omkring 15 milliarder dollar.

Den første flyvning ventes at få indflydelse på ordreafgivningen under Paris Air Show, som afvikles fra den 17. til den 23. juni, og hvor Boeing har haft et forspring med sin version af et moderne langdistance kompositfly – Boeing 787 Dreamliner – som dog har lidt i konkurrencen på grund af batteriproblemer.

De to store flyproducenter konkurrerer om et markedssegment, som Boeing i sin seneste analyse skønner at have en værdi på 1.000 milliarder dollar de kommende 20 år.

Branchekilder mener, det er den franske flyvelederstrejke, der har presset Airbus til at udsætte den første flyvning til fredag.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.