Fremgang for Kroatiens turisme

Turistminister Veljko Ostojic: Vi kan være stolte over 2012, men vi bliver endnu bedre i 2013. Sidste års turisme i Kroatien var en positiv oplevelse. 12,3 millioner turister var en fremgang på 5% i forhold til 2011, mens antallet af overnatninger steg med 6,4% til 70,3 millioner.

”I år er vores forventninger en yderligere fremgang i besøgstallene og en vækst på 2-3% med hensyn til valutaindtjeningen fra turismeerhvervene”, siger turistminister Veljko Ostojic.

Omsætningen i erhvervene kunne ikke i 2012 følge trit med væksten i besøgstal, men det venter ministeren altså vil ændre sig i år, blandt andet på grund af nedsat moms på turisme-ydelserne og branchens tilbageholdenhed med prisstigninger.

Hertil kommer en løbende vækst i antallet af turister i skulder- og lavsæsonerne – sidste år på 7,5%.

Regeringen er i gang med at udarbejde lovforslag, som skal føre til privatisering af de resterende statsejede turismevirksomheder, som aftalt i landets turismestrategi 2020.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.