Fremgang for Thailands turisme

Thailand har sat rekord i antallet af internationale turister og har i 2012 for første gang rundet de 22 millioner.

Ifølge statistikkerne fra ministeriet for turisme og sport for hele 2012, har landet haft 22.303.065 udenlandske turister, hvilket er en vækst på 15,98% i forhold til 2011.

TAT-chef Suraphon Svetasreni kommenterer: “Vi er meget glade for at nå dette resultat i året, hvor Trailands folk har fejret Hans Majestæt Kongens 85 års fødselsdag. Det er også en hæder til samarbejdet og kreativiteten i hele turismebranchen, som har arbejdet hårdt for at fastholde turisme som førende erhverv med hensyn til jobskabelse og udbredelse af Thailands kultur, arv og miljøbeskyttelse”.

“Sidste år er kendetegnet ved, at der stort set har været fred i verden og der ikke har været store politiske, økonomiske, miljømæssige eller naturlige katastrofer. Turismen kan kun blomstre, hvis de til grund liggende betingelser ikke spoleres”, siger han.

Seks lande, hvoraf de fem ligger i Asien-Stillehavsregionen, sender nu over en million turister til Thailand hvert år. Det gælder Malaysia, Kina, Japan, Korea, Indien og Rusland.