Fremgangen i Billund fortsætter

billund-lufthavn-800x524I august benyttede 324.739 passagerer Billund Lufthavn. Det er en stigning på 9.146 svarende til 2,9%.

”Vi har set samme mønster gennem de seneste mange måneder, hvor det er ruteflyene, og specielt netværksselskaberne, der trækker væksten,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

”I branchen siges det, at trafik avler trafik, og det er hvad vi ser lige nu i Billund, hvor det samlede antal passagerer, der benytter netværksselskabernes tilbud er stigende.

ombinationen af flyselskaber, hubs og alliance samarbejder samt en øget mængde ugentlige afgange gør, at passagererne endnu lettere kan rejse ud i Verden fra Billund med vores netværksselskaber”.

”Udenrigsruterne havde 206.308 passagerer, hvilket er en stigning på 7,8%. ”Isoleret set er udviklingen i de internationale forbindelser rigtig flot, og ligger klart over den gennemsnitlige forventning i det nordeuropæiske marked,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det er en indikation af, at markedet i Jylland-Fyn endnu ikke er mættet, og det giver os fortsat gode udviklingsmuligheder, som vi forfølger løbende gennem dialog med nuværende og potentielt nye kunder. Vi har fortsat kapacitet til flere rejsende og flere fly i lufthavnen, så der er potentiale til at fortsætte den gode vækst,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.”

Indenrigsruterne havde samlet set en stigning på 2,2%, mens chartertrafikken havde 104.704 passagerer, hvilket er et fald på 5.785 svarende til 5,2% på grund af periodiseringer i forhold til sidste år, da der var fem weekender i august, mod fire i 2016. 50% af alle chartergæster rejser på lørdage eller søndage.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.