Fremtidens flysæder?

3.AirLairDen London baserede designvirksomhed Factorydesign har for Zodiac Seats designet en prototype til fremtidens flysæder, hvor passagererne sidder i hver sin futuristisk ægformede kupé.

Zodiac Seats fremstiller første- og businessclass sæder til flere flyselskaber. Hver kupé har stemningsbelysning i loftet, der kan ændres, en projektor som viser film på en overheadskærm og dokningsstationer til smartphones.

Corridor-785x475

.

Factorydesigns adm. direktør Adam White siger i en kommentar, at “jagten på det nyeste indenfor teknologi er steget, og at konkurrencen derfor er hård. Alle flyselskaber vil tilbyde det bedste til passagererne”, skriver svd.se.

Sæderne kan indstilles både siddende og liggende, men med den nye konstruktion er der ikke længere behov for at skabe problemer for andre med nedfældelige ryglæn. Hver passager får 30% mere plads.

“Kunden ønskede, at vi skulle skabe noget ud over det sædvanlige, noget helt nyt. Samtidig vidste vi, at vi måtte skabe noget smart, som udnyttede pladsen bedst muligt”, siger Adam White til The Telegraph. Han mener ikke at sæderne skulle være svære at komme ind og ud af, sammenlignet med sæderne i en bil, men erkender, at de er mindre egnede for rejsende med bevægelsesproblemer..