Frisk luft i flysædet hindrer smitte

Det er et forskerteam på Aalborg Universitet, der står bag opfindelsen med at indbygge en særlig øverst i ryglænet. Herfra blæses frisk luft ind og danner en beskyttende søjle om hver passager, skriver jp.dk.

 

Professor Peter V. Nielsen, der leder projektet, diger til P4 Nordjylland at systemet er perfekt mod spredning af for eksempel Influenza A.

 

Skrækscenariet for udbredelse af smitte stammer fra en flyrejse mellem Beijing og Hong Kong, da én syg passager nåede at smitte 19 andre med SARS.

Teamet har brugt avancerede computermodeller til at gennemskue luftstrømme i et fly og mannequindukker med temperaturer som mennesker og forsynet med kunstige lunger, fortæller ingeniøren.dk. Systemet kan tages i brug om få år, hvis der kan findes en investor. Et universitet i Hong Kong er kommet med i projektet med det formål at teste systemet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.