Frygt ikke influenza på rejsen

Kåre Mølbak, overlæge og afdelingschef på Statens Seruminstitut, siger, at man ikke skal tage af sted hvis man har feber eller influenza-symptomer. Man risikerer isolation på rejsemålet og at man smitter andre, skriver politiken.dk.

Mange danskere henvender sig for at blive vaccineret mod influenzaen, men der er endnu ingen vaccine mod H1N1, men ifølge Kåre Mølbak er der ingen grund til at vaccinere sig på grund af en udenlandsrejse, his man retter sig efter normale hygiejnereglr og er omhyggelig med håndvask og evt. håndsprit.

 

Ingen sundhedsmyndighed fraråder ejser til Mexico eller USA eller andre lande med hyppige influenzaudbrud. Skulle man blive syg i udlandet, henvender man sig til den lokale læge og følger hans anvisninger.

 

Hertil kommer, at de fleste kommer over influenzaen på et par dage. Er man syg på forhånd, gravid eller har børn under to år eller symptomerne bliver værre, bør man kontakte sin læge.

Den nye vaccine bliver først tilgængelig i Danmark i september eller oktober og tilbydes folk med risiko for komplikationer og til udvalgte personer i sundhedssektorenDet ventes, at e første kan vaccineres i starten af november

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.