Fusionsrygter mellem Lufthansa og Etihad

Ifølge italienske presseforlydender er Lufthansa og Etihad Airways i forhandlinger om en mulig fusion af de to flyselskaber.

Det hævdes, at der har været undersøgelser af muligheden for, at Etihad køber en aktiepost på 30-40 procent i det tyske flyselskab ved en kapitalforøgelse specielt målrettet Abu Dhabis statsejede flyselskab. Endemålet er angiveligt en reel fusion mellem selskaberne, som tilsammen vil have 97 millioner passagerer årligt – 68 millioner fra Lufthansa og 19 millioner fra Etihad Airways – skriver avisen Il Messaggero ifølge Reuters.

Den samlede Lufthansa Group havde sidste år 110 millioner passagerer og blev overhalet af Ryanair, som nåede op på 117 millioner. Ved en Etihad-Lufthansa fusion kan Lufthansa Group nå op på 129 millioner passagerer.

En talsmand for Lufthansa afviser at kommentere ’spekulationer’, og Etihad har ingen aktuelle kommentarer til sagen.

Aktien i Lufthansa steg på børsen i Frankfurt tirsdag med 5,8%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.