Fyn får flere turismeovernatninger

(foto: VisitSvendborg).

(foto: VisitSvendborg).

Med over 50.000 ekstra fynske overnatninger i juli steg antallet af overnattende gæster 7,3 pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 4,1 pct.

I alt bød juli på Fyn på 50.607 flere overnatninger end juli 2012. Samlet var der 740.793 overnatninger på Fyn i juli. Primært har fynske campingpladser og havne nydt godt af de ekstra besøg.

Svendborg er en af de byer, som udmærker sig i juli. Her er stor fremgang inden for hoteller og feriecentre, camping og lystbådehavne. 17.077 flere overnatninger blev det til i Svendborg i juli i forhold til juli 2012, en stigning på 13,5%.

”Vi glæder os over julis flotte overnatningstal,” siger Rasmus Hessum, forretningschef for Turisme & Event hos Udvikling Fyn. Han tilføjer: ”At vi har øget antallet af overnattende gæster 7,3% og oven i købet ligger et godt stykke over landsgennemsnittet tyder på, at vi er på vej i den rigtige retning. Samtidig er det positivt at se, at der er fremgang på vores nærmarkeder, Danmark og Tyskland. Fyns turistaktører har behov for fremgang efter periode med nedadgående overnatningstal. Vi er klar over, at fremgangen ikke fordeler sig lige blandt de fynske turistaktører og at der også er aktører, som har haft nedgang i juli. Derfor skal vi arbejde på den fælles indsats, det er at gøre Fyn til en stærkere feriedestination.”

Samlet er der udfordringer på Fyn inden for forskellige overnatningstyper. Og Udvikling Fyn vil gerne finde løsninger,” siger Rasmus Hessum, forretningschef for Turisme & Event hos Udvikling Fyn.