Gastronomisk konference på Fyn

Dansk gastronomi er i topform, hvor dygtige kokke har løftet Danmark op i gastronomiens superliga. Denne position skal forsvares. Bl.a. ved dansk deltagelse i Bocuse d’Or, som er verdensmesterskabet for kokke. I 2009 holdes arrangementet i Lyon, hvor kokken Jasper Agerbæk Kure repræsenterer Danmark sammen med sin assistent Ronnie Mortensen.

Formålet med dagens konference er at sætte fokus på dansk gastronomi og stifte fonden ’Akademi Bocuse d’Or Danmark’, der skal yde økonomisk støtte til danske deltagere og skabe et forum for diskussion og udvikling.

 

På konferencen deltager Prins Henrik, fødevareminister Eva Kjer Hansen, direktør i Landbrugsrådet Annette Toft og Erik Laumand fra Nørgård Mikkelsen. Desuden er der ’kulinariske indspark’ fra Jacob de Neergaard, Søllerød Kro og René Redzepi, Noma.

 

Konferencen åbnes af Prinsgemalen og arrangementet slutter med en gallamiddag tilberedt af en perlerække af kendte kokke, som Jasper Kure, Wassim Hallal, Thomas Pasfall, John Kofod Pedersen og Rasmus Grønbech.

Skrevet af Flemming Juul