Gem Rejsekortet langt væk

check-ind_rejsekortDet nye elektroniske billetsystem til busser og tog er overfølsomt og standerne kan læse rejsekort, der ligger i de rejsendes tasker og i den forbindelse udløse betydelige bøder.

Hvis man kommer for tæt på en af Rejsekortets standere kan den tjekke ind eller ud, selv om kortet ligger dybt nede i en taske eller en lomme, skriver metroxpress ifølge avisen.dk.

En rejsende med månedskort, der havde sin kærestes rejsekort liggende i tasken og på ved ind i bussen kom tasken for nær på standeren, hvorved Rejsekortet tjekkede sig selv ind, hvilket først blev opdaget, da kæresten modtog en opkrævning for rejsen, som dog siden blev refunderet.

Metroxpress har testet, om fejlen kan ske for enhver, og det blev konstateret, at standerne let kan læse Rejsekortet, selv om det ligger dybt i lommen. En sådan fejl kan koste op til 750 kroner i bøde, hvis kortet tjekker sig selv ud, inden rejsen egentlig er slut.

1. juli kan man ikke længere købe klippekort i hovedstadens kiosker og på stationer, fordi Rejsekortet tager over.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.