Gennembrud for ’open skies’

Europæeres adgang til at eje flyselskaber i USA er begrænset til 25% af aktiekapitalen, mens amerikanere højst kan eje 49,9% af EUs flyselskaber. Omlægningen beskrives som et stort skridt fremad for liberaliseringen af open skies aftalerne.

Den endelige vedtagelse forudsætter EUs transportministres endelige godkendelse og vil ved samme lejlighed åbne muligheden for europæiske flyselskaber til at byde på kontrakter med den amerikanske regering. 

Også USAs kongres skal godkende den yderligere åbning af markedet, hvilket man ellers ikke har været særlig interesseret i hidtil. 

EU-kommisionens næstformand for transport, Siim Kallas, siger, at begge sider har accepteret at øge samarbejdet og fjerne barriererne til den markedsadgang, som hidtil har forhindret en udvikling af verdens vigtigste luftfartsmarkeder, den transatlantiske trafik. 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.