Germanwings aflyser fra i dag

germanwingsLufthansas lavprisselskab Germanwings er tvunget til at aflyse op mod 360 flyvninger i dag torsdag og i morgen fredag på grund af pilotstrejke.

En alternativ fartplan offentliggøres på Germanwings hjemmeside. Strejken startede ved midnat og fortsætter til klokken 23.59 fredag aften.

Vereinigung Cockpits piloter gennemførte 10 strejker skiftevis i forskellige af Lufthansa-gruppens flyselskaber, hvilket har kostet koncernen i omegnen af 1,5 milliarder kroner.

Germanwings forventer at kunne gennemføre godt 60% af de planlagte 900 flyvninger de to døgn ved at trække på frivillige piloter eller ved at chartre fly med besætning fra andre flyselskaber.

Strejken er et resultat af uenighed mellem piloter og flykoncern om tilbagetrækningsalderen for piloter.

Germanwings flyvninger, som gennemføres af Eurowings bliver ikke berørt af strejken.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.