Gigantlufthavn i Mexico

290108_16_9_large_209Mexico City vil bygge verdens største lufthavn og har udpeget tegnestuen Foster + Partners som vinder af arkitektkonkurrencen.

Der er tale en lufthavn på 550.000 kvadratmeter, som skal styrke komfort og effektivitet af lufttrafikken til Mexicos kæmpestore hovedstad, som menes af have omkring 20 millioner indbyggere, skriver borden.dk.

Den enorme terminal får en bredde på 170 meter og hvælvet loft med organisk struktur. Samtidig er det målet at skabe verdens mest bæredygtige lufthavn med besparelser på energi- og materialeforbrug.
Med den nydesignede ankomst- og afgangshal bliver det muligt at gå til alle gates uden at blive træt i benene. Ingen tunneller eller bus-køreture for at nå ud til flyene.

Lufthavnen bygges så lys og luft selv regulerer indeklimaet og målet er helt at undgå tog- og bussystemer til passagertransport.

http://pleasure.borsen.dk/design/artikel/1/290108/ny_mega-lufthavn_i_mexico_afsloeret.html#ixzz3ChNT8Eeh

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.