God start på året for Øresundsbron

Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Trafik og indtægter stiger fortsat på Øresundsbron. Sammen med en god omkostningsstyring giver det et øget resultat før renter. Stigende renter har øget de finansielle omkostninger, så resultatet før værdiregulering falder i forhold til sidste år.

Motorvejstrafikken stiger i årets første kvartal med 3,1%, hvilket svarer til 521 køretøjer i døgnet. At påsken falder i andet kvartal mod første kvartal sidste år, påvirker de forskellige trafikkategorier.

Indtægterne stiger med ni millioner kroner samtidig med, at driftsomkostninger falder. Resultatet før renter er 270 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 11 millioner. Renteomkostningerne stiger med 15 millioner kroner, hovedsageligt på grund af øget inflation.

”Det er en rigtig god start på året. De øgede indtægter skyldes indsatsen over for vores BroPas kunder først og fremmest via sociale medier. I første kvartal kan vi se et rekordhøjt antal nye BroPas kunder. Stigningen i renteomkostninger som følge af øget inflation er som forventet”, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.

Det giver et kvartalsresultat på 209 millioner kroner før værdiregulering, hvilket er et fald på fire millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.