God start på året for Øresundsbron

Peberholm øresundsbronDer kører flere busser, taxaer og udlejningsbiler på Øresundsbron, men grænsekontrollen har påvirket trafikudviklingen, viser den første delårsrapport for 2016.

”Indtil videre har der været mere trafik, men på længere sigt gavner grænsekontrollen ikke. Tværtimod”, mener Øresundsbro Konsortiets adm. direktør Caroline Ullman-Hammer.

I rapporten for første kvartal bekræftes, at biltrafikken stiger, som den gjort med 3-4% årligt de seneste år. Men at erhvervstrafikken nu stiger markant er en ny tendens. Der kører flere udlejningsbiler, taxaer og busser over broen, hvilket skyldes grænsekontrollen.

”Arbejdsgivere finder løsninger, som de tilbyder deres pendlende medarbejdere. Flere vælger også at køre i taxa til og fra Copenhagen Airport”, siger Caroline Ullman-Hammer.

Hun mener, at selv om vækst i trafikken er positivt, så gavner grænsekontrollen reelt ikke Øresundsbron, men har gjort det mere besværligt at rejse med tog. Først og fremmest gælder det pendlerne, som må forvente længere rejsetid. Samtidig går togene nu kun hver 20. minut, mod hver 10. minut tidligere.

”Broens regionsbyggende rolle forudsætter, at man let og effektivt kan rejse i både bil og tog. Hvis det hindres, er det en trussel mod regionens udvikling, og det er ikke godt for nogen i længden”.

Fritidstrafikken med BroPas steg med 12,8% sammenlignet med samme periode sidste år. En del af den stærke øgning hang sammen med, at påsken faldt i første kvartal, modsat sidste år, hvor den lå i andet kvartal, skriver Fokus Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.