Godt hver fjerde restaurant konkurstruet

restaurantMange restaurantejere herhjemme skal reelt have penge med på arbejde, fordi der er problemer med at få forretningerne til at løbe rundt.

Ved en undersøgelse af 1.373 restaurationer, som revisionsfirmaet Deloitte har gennemført, viser det sig, at 28% af restauranterne kører så dårligt, at de er i fare for at lukke.

”Typisk truer konkursen, hvis man har en lav soliditet koblet med et lavt afkast af den investerede kapital – eller sagt på almindeligt dansk, at man har svært ved at tjene penge samtidig med, at bankbogen er tom. Det er den virkelighed, der har ramt hver fjerde restaurantejer og en meget svær udvikling at vende”, siger Claus Jorch Andersen, partner i Deloitte.

Generelt er det gennemsnitlige overskud pr. ansat i branchen faldet fra 12.000 kroner i 2014 til 8.400 kroner sidste år og det er gået hårdest ud over København og Aarhus.

”Restauranterne og caféerne skal jo ikke bare konkurrere indbyrdes. De skal også konkurrere med fastfood, madboder og convenience-mad fra supermarkederne. Især i de store byer betyder det, at forbrugerne har adskillige valgmuligheder, siger Claus Jorch Andersen.

Ifølge undersøgelsen er det kun 44% af virksomhederne, der har genereret stabile overskud i løbet af de seneste tre år.