Godt år for kunstmuseerne

Statens Museum for Kunst opnåede sit højeste besøgstal nogensinde og der var betydelig fremgang for aarhusianske Aros, Ny Carlsberg Glyptotek i København og Louisiana i Humlebæk, skriver politiken.dk.

 

På Statens Museum for Kunst siger presseansvarlig Jakob Fibiger, at man mangler at finpudse tallene, men resultatet ligger på omkring 440.000 gæster, hvilket er besøgsrekord. Den tidligere rekord er fra 2007 og lød på 424.000 gæster, mens tallet for sidste år faldt til omkring 400.000.

 

Ny Carlsberg Glyptotek havde en fremgang på 40% i forhold til sidste år, hvilket dog ikke overrasker en glad direktør, Flemming Friborg, som længe har kunnet spore den stigende udvikling, der endte med et besøgstal på 355.945.

 

Kunstmuseet Aros i Aarhus har haft betydelig fremgang, selv om den længe ventede Olafur Eliasson udstilling ‘Your Rainbow Panorama’ ikke er nået frem som planlagt. Her siger kommunikationschef Bjarne Bækgaard, at man havde en besøgsvækst på 10% i forhold til 2009 og nåede op på 221.000 besøgende.

 

Louisiana i Humlebæk nord for København havde sit 6.-bedste år i 2010 med 80.000 flere besøgende end i 2009. Økonomichef Carsten Skjødt kan fortælle, at besøgstallet i 2010 nåede op på 557.803, hvilket sikrer museet i Nordsjælland positionen som landets mest besøgte.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.