Gonore hjem med sexturister

I 2007 hjembragte 30 danskere kønssygdommen gonore fra deres ferier i Thailand og det er årsagen til, at gonore stadig ikke er udryddet i Danmark, skriver JydskeVestkysten ifølge politiken.dk.

 

Overlæge på Statens Seruminstitut Susan Cowan beskriver det som et overraskende højt antal smittede – ikke mindst fordi kun nogle af tilfældene bliver registreret ligesom flere nægter at oplyse, hvor de har pådraget sig sygdommen.

 

Thailand er hovedkilden til den sex-overførte sygdom og det eneste land, hvor danske mænd kommer hjem med tocifrede gonore-tilfælde. Også med hensyn til HIV, er Thailand det sted, hvor flest danskere pådrager sig den livsfarlige sygdom.

 Ifølge antropolog Sine Plambech, der arbejder for FN er HIV i fremgang i Thailand, hvor prostituerede ofte kan betales til at undgå at beskytte sig. Vestlige kunder er både unge og ældre og hyppigt grupper af soldater på ferie.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.