Gouda solgt til Norge

ferieDet store norske forsikringsselskab Gjensidige Forsikring har købt Gouda Rejseforsikrings nordiske aktiviteter.

Knap 20 år efter det hollandske selskab Goudse Schadeverzekeringen i 1994 åbnede sit første nordiske kontor i København, er Gouda Rejseforsikring nu solgt til Norges største skadeforsikringsselskab, der hidtil ikke har været aktiv på det danske marked.

Gouda Rejseforsikring, der bl.a. via rejsebureauer sælger rejseforsikring til privatpersoner og virksomheder, omsatte sidste år for 290 mio. kr. i Norden.

Aftalen om salget faldt på plads i weekenden – parterne ikke at oplyse prisen.

”Opkøbet af Gouda tilfører Gjensidige værdifuld kompetence indenfor et attraktivt vækstområde. Vi er specielt glade for at styrke vores position i erhvervsmarkedet og overfor rejsebureauer,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør for division Nordic i Gjensidige. Denne division, som Gouda kommer ind under, ledes fra København.

Gouda Rejseforsikring har 148 medarbejdere på sine tre kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Selskabet har en god lønsomhed, og der er muligheder for synergier med Gjensidiges virksomhed.

Jesper Kjeldsgaard, adm. direktør i Gouda Rejseforsikring, siger om Gjensidiges køb af Gouda: ”Vi er vokset kraftigt i de senere år. Denne overtagelse er anerkendelse af vores virksomhed og vil give os kraft til yderligere vækst.”

Endelig overtagelse er bl.a. betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, hvilket forventes at ske senere på året.

Gjensidige Forsikring havde sidste år samlede driftsindtægter på ca. 19,5 mia. kr. og ca. 3.100 ansatte før overtagelsen af Gouda Rejseforsikring.