Gouda solgt til Norge

ferieDet store norske forsikringsselskab Gjensidige Forsikring har købt Gouda Rejseforsikrings nordiske aktiviteter.

Knap 20 år efter det hollandske selskab Goudse Schadeverzekeringen i 1994 åbnede sit første nordiske kontor i København, er Gouda Rejseforsikring nu solgt til Norges største skadeforsikringsselskab, der hidtil ikke har været aktiv på det danske marked.

Gouda Rejseforsikring, der bl.a. via rejsebureauer sælger rejseforsikring til privatpersoner og virksomheder, omsatte sidste år for 290 mio. kr. i Norden.

Aftalen om salget faldt på plads i weekenden – parterne ikke at oplyse prisen.

”Opkøbet af Gouda tilfører Gjensidige værdifuld kompetence indenfor et attraktivt vækstområde. Vi er specielt glade for at styrke vores position i erhvervsmarkedet og overfor rejsebureauer,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør for division Nordic i Gjensidige. Denne division, som Gouda kommer ind under, ledes fra København.

Gouda Rejseforsikring har 148 medarbejdere på sine tre kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Selskabet har en god lønsomhed, og der er muligheder for synergier med Gjensidiges virksomhed.

Jesper Kjeldsgaard, adm. direktør i Gouda Rejseforsikring, siger om Gjensidiges køb af Gouda: ”Vi er vokset kraftigt i de senere år. Denne overtagelse er anerkendelse af vores virksomhed og vil give os kraft til yderligere vækst.”

Endelig overtagelse er bl.a. betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, hvilket forventes at ske senere på året.

Gjensidige Forsikring havde sidste år samlede driftsindtægter på ca. 19,5 mia. kr. og ca. 3.100 ansatte før overtagelsen af Gouda Rejseforsikring.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.