Gouda tabte sag om stjålne ski

Ifølge Forbrugerrådets hjemmeside har Ankenævnet for Forsikring givet en skiturist i Østrig medhold i, har i en ny sag givet en dansk skiturist medhold i, at forsikringsselskabet Gouda skal dække ski og stave til en værdi af 13.000 kr., skriver tgt.dk ifølge politiken.dk.

  

Den bestjålne turist havde som flertallet stillet sine ski og tstave udenfor restauranten under en pause i skiløbet. Han havde til hensigt at løbe endnu en tur efter frokost, men da var skiene stjålet. Han meldte tyveriet til politiet og til sit rejseforsikringsselskab Gouda.

  

Men Gouda ville ikke yde erstatning, fordi selskabet mente, at kunden måtte have holdt bedre opsigt med sit skiudstyr. Ankenævnet for Forsikring gav imidlertid kunden medhold og anfører som begrundelse, at det er normalt at efterlade udstyret udenfor og at kunden ikke havde mulighed for at tage det med ind.

  

I Forbrugerrådet anbefaler afdelingschef Mette Boye danskerne til at investere i en skilås, der kan låse ski eller snowboard fast til skistativet.

 

Skrevet af Flemming Juul