Gourmetkokke til Østers- & Muslingepremiere

Østers-pressefotoLørdag d. 11. oktober starter sæsonen for østers- og muslingefiskeriet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors.

For at forkæle gæsterne bydes der på et væld af delikatesser tilberedt af gourmetkokke. Desuden kan man lære at åbne østers under vejledning af Danmarksmesteren i østersåbning, deltage i en østerskonkurrence samt møde en østersfisker om bord på egen kutter.

Østers- & Muslingepremieren skal inspirere til at smage østers og muslinger for første gang eller give de mere garvede østers- & muslingeelskere nye smagsoplevelser. Der bliver tilberedt østers på den lokale Limfjordsporter, der kan fejre 25 års jubilæum, og som kendere er særdeles velegnet til østers.

”Vi fejrer Østers- & Muslingepremieren for at markere Nykøbing Mors som Skaldyrshovedstad og for at flere får smag for de udsøgte delikatesser. I år forventer vi deltagelse af 5-6 gourmetkokke, som både vil tilberede på traditionel og eksperimenterende facon”, fortæller Bente Kristensen, chef for Morsø Turistbureau.

Traditionen tro tager en delegation fra Mors sæsonens første østers og muslinger med til København fredag den 10. oktober. Her er der snigpremiere Torvehallerne med gratis smagsprøver på østers naturel.

Hovedsponsor er Vilsund Blue med hovedsæde på Mors. De aftager over 50% af den samlede fangst af østers. Kombineret med forsknings- og udviklingsinstitutionen Dansk Skaldyrcenter og de aktive skaldyrsfiskere er Mors markedsleder inden for erhvervet.