Gourmetrestauranter har det svært

Virksomhedernes store omsætning i 2006-07 medførte stigende omkostninger og gjorde det svært for flertallet at spare op til sværere tider, skriver Jyllands-Posten ifølge borsen.dk.

 

Nu er de sværere tider kommet og det har betydet lukning af flere af de dyre restauranter, og køkkenchef Thomas Rode Andersen fra restaurant Kong Hans regner med, at flere følger efter. Kong Hans har selv lidt underskud og har fået flere kapitaltilførsler.

 

Horestas direktør, Lone Njor Hulth henviser til, at erhvervsfolk og udenlandske turister, som har været grundlag for nogle af forretningerne i betydeligt omfang er forsvundet. Det får hende til endnu engang at opfordre politikerne til at se nærmere på momsreglerne, hvor danske erhvervsdrivende kun må trække 25% af momsen fra ved restaurationsbesøg, mens kolleger i Sverige ved konferencer og møder helt kan fratrække moms.

 Hun er overbevist om, at en sådan ændring vil få stor effekt for den gastronomiske elite, som hun i modsat fald frygter vil lide under et stort frafald.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.