Grådige læger på rejsemålene

En dansk turist i Egypten, der henvendte sig til lægen med en simpel blærebetændelse, endte med at måtte ligge på hospitalet i fire dage, fordi lægen ville røntgenfotografere bughulen, ultralydsscanne bækkenet og CT-scanne maven. Det medførte en regning på 25.000 kroner fra det egyptiske hospital til Danmark, skriver ekstrabladet.dk.

Undersøgelsen, som kunne være klaret med en urinprøve og en antibiotika-kur, er ikke enestående.

Cheflæge hos SOS International, Lars Toft, fortæller, at man flere steder arbejder med to prislister – en når de hører om sygdommen og en anden, der er højere, når de ser de danske forsikringsbeviser.

Det er SOS International, der har kontakten til danskere, der bliver syge i udlandet, og det er også SOS, som får regningerne. En dansk læge vurderer symptomerne og giver en behandlingsgaranti, så lægen i udlandet er sikker på at blive betalt. Det opfattes i nogle tilfælde som en blankocheck.

 

SOS International bruger mange ressourcer på at gennemgå de mest mistænkelige regninger, og det førte sidste år til, at der kunne skæres 62 millioner kroner af regningerne for irrelevante undersøgelser og behandlinger.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.