Grækenland ramt af turist-tørke

På øen Zakynthos frygter de lokale fremtiden, efter mængden af tyske turister er faldet 40%, antallet af briter med 20% pct. og af irere med 50% det seneste år, skriver BBC ifølge epn.dk.

 

Chefen for Laganas Hotels, Christina Tetradis, er ærgerlig over, at problemerne i Athen uden videre kobles sammen med resten af landet. Hun har fået spørgsmål fra potentielle kunder, om der er mad og penge nok og om de kan komme fra øen igen. Hun mener at medierne fokuserer for meget på problemerne og udelade de positive historier.

 

Ifølge det internationale turistanalysebureau ’World Travel Tourism Council’ står turismen for 16% af Grækenlands bruttonationalprodukt og er dermed er det den største enkeltfaktor i den græske økonomi. En femtedel af alle grækere arbejder i turistbranchen.

 

Hvis turisterne holder sig væk, vil omkring 1,5 millioner færre besøge Grækenland, og det vil ifølge Wall Street Journal koste 100.000 sommerjob.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.