Grønnere med baskende vinger

Professor Duncan Lockerby fra University of Warvick, som leder forskningsprojektet, siger i en pressemeddelelse at opdagelsen er særdeles overraskende for alle, som arbejder med aerodynamik.

 

Han fortæller, at de opdagede effekten, da de viftede med en vinge i en vindtunnel:

”Sandheden er, at vi ikke er helt sikre på hvorfor denne teknologi reducerer luftmodstanden, men med dagens pres fra klimaforandringene har vi ikke råd til at vente på at finde ud af det”.

 

”Nu arbejder vi videre på prototyper og har et særligt treårsprojekt, som skal se nærmere på den fysik, som ligger til grund”.

 

Teknologien er stadig på konceptstadiet, men forskerne håber, at de baskende vinger kan afprøves på rigtige fly allerede i 2012, skriver forskning.no.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.