Grønt lys for BA-AA-Iberia samarbejde

Det er sket omkring 14 år efter British Airways og American Airlines første gang søgte om en lignende aftale, men blev afvist. Godkendelsen fra US Department of Transport gør det muligt for de tre flyselskaber i fællesskab at fastlægge priser, sælge billetter og samordne fartplaner i deres Oneworld alliance og er hermed fritaget for den amerikanske antitrust-lovgivning.

 

Afgørelsen kommer ovenpå sidste uges godkendelse fra EU og efter to tidligere afslag fra myndighederne. Separat har DoT også ladet godkendelsen omfatte Oneworld-medlemmerne Finnair og Royal Jordanian.

 

Willie Walsh, CEO for British Airways beskriver beslutningen som en ’fantastisk nyhed’:

 

“Det er en stor dag for alle tre selskaber og for Oneworld-alliancen. Vi har ventet 14 år for at sikre vores passagerer fordelene ved samarbejdet på de transatlantiske ruter og opnå det samme niveau som de øvrige store alliancer”.

 

Virgin Atlantics sir Richard Branson betegner DoTs beslutning som et ’monster monopol’, og siger, at myndighederne har valgt at sætte flyselskabernes interesser højere end flypassagerernes.

 

De tre flyselskaber ventes at starte det transatlantiske samarbejde til efteråret på ruter mellem EU og USA, Mexico og Canada, men skal til gengæld opgive en række slots på London Heathrow.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.