Grækenland overtager Tyrkiets turister

kretaIfølge Bloomberg News forventer den græske turismeforening, Greek Tourism Confederation, at antallet af turister vil stige med over en million til 25 millioner, mens indtægterne fra turisme vil stige med 800 millioner euro til 15 milliarder.

Samtidig oplyser Tyrkiets ministerium for kultur og turisme, at antallet af turister faldt med 10% i februar sammenlignet med februar sidste år. Landet er de seneste måneder blevet ramt af terrorangreb i storbyerne Istanbul og Ankara, skriver finans.dk.

Det har flyttet antallet af feriebookinger til andre destinationer. Britiske Thomas Cook har meldt om dyk på op mod 40% tidligere på året, og flere danske rejsebureauer har fortalt om faldende bestillinger til Tyrkiet.

Grækenland forventer flere russiske turister, efter Tyrkiet og Ruslands sværdslag i Syrien har fået Rusland til at fraråde rejser til Tyrkiet.

Greek Tourism Confederations forventning er baseret på, at de græske politikere holder deres løfter til EU, så landet bliver i euroen. Samtidig er det afhængigt af, at antallet af flygtninge ikke begynder at stige igen.

Turismen står for 18,5 pct. af Grækenlands BNP.