Grækenland overtager Tyrkiets turister

kretaIfølge Bloomberg News forventer den græske turismeforening, Greek Tourism Confederation, at antallet af turister vil stige med over en million til 25 millioner, mens indtægterne fra turisme vil stige med 800 millioner euro til 15 milliarder.

Samtidig oplyser Tyrkiets ministerium for kultur og turisme, at antallet af turister faldt med 10% i februar sammenlignet med februar sidste år. Landet er de seneste måneder blevet ramt af terrorangreb i storbyerne Istanbul og Ankara, skriver finans.dk.

Det har flyttet antallet af feriebookinger til andre destinationer. Britiske Thomas Cook har meldt om dyk på op mod 40% tidligere på året, og flere danske rejsebureauer har fortalt om faldende bestillinger til Tyrkiet.

Grækenland forventer flere russiske turister, efter Tyrkiet og Ruslands sværdslag i Syrien har fået Rusland til at fraråde rejser til Tyrkiet.

Greek Tourism Confederations forventning er baseret på, at de græske politikere holder deres løfter til EU, så landet bliver i euroen. Samtidig er det afhængigt af, at antallet af flygtninge ikke begynder at stige igen.

Turismen står for 18,5 pct. af Grækenlands BNP.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.