Grænsehandlen falder markant

gransehandel fleggaardDen traditionelle grænsehandel er på retur. Den toppede i 2005 og er siden faldet med næsten 50% til 8,7 milliarder kroner viser en rapport fra Skatteministeriet.

Grænsehandlen er de seneste to år faldet med tre milliarder kroner. Udviklingen tog fart efter vedtagelsen af den såkaldte Vækstplan i 2013, der betød sænkning af en række afgifter på bl.a. øl og sodavand.

”Vi insisterede på at gøre grænsehandel til et kernepunkt, og det glæder mig, at vi nu kan se resultatet. Jo mere handel, vi kan holde herhjemme, desto flere arbejdspladser kan vi opretholde”, siger skatteminister Karsten Lauritzen til finans.dk.

Regeringen har nedsat et saneringsudvalg, der skal kortlægge, om der er grundlag for ændringer af punktafgifterne.

”Vi vil gerne have ryddet op i det virvar af afgifter, vi har. Det giver ingen mening at opkræve afgift på for eksempel peanuts, hvis det er besværligt og dyrt at opkræve den,” fastslår ministeren.

Det er primært handlen med alkohol, sodavand og cigaretter, der falder. Til gengæld er grænsehandlen med chokolade steget.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.