Grænsekontrol forlænges for sjette gang

lande grænseDen midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført 4. januar og er siden forlænget seks gange indtil 2. juni.

Årsagen er ifølge udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg,  at de svenske regler om transportøransvar og identitetskontrol fortsat er i kraft. Hertil kommer, at der ifølge ministeren stadig er et ekstraordinært stort antal flygtninge og migranter til Europa, ligesom at antallet af asylansøgere i Europa er historisk højt.

”Vi må konstatere, at der er et betydeligt pres på Europas grænser, og at migranter og flygtninge finder alternative ruter, når grænserne lukkes. Samtidig er der efter sigende et stort antal uregistrerede flygtninge og migranter i blandt andet Tyskland, som vil kunne søge mod Danmark”, siger ministeren.

Integrationsministeren har sammen med kolleger fra Tyskland, Sverige, Frankrig og Østrig sendt et brev til EU-Kommissionen, hvor de argumenterer de for at forlænge den midlertidige grænsekontrol i op til to år.

Det er det såkaldte Schengenkodeks, der sætter reglerne for midlertidige grænsekontroller men nu beder man Kommissionen tage initiativ til, at Schengenkodeksens artikel 29 tages i brug. Den tillader medlemslandene at indføre grænsekontrol i op til to år.

Så længe der ikke er styr på EU’s ydre grænser, vil landene forbeholde sig retten til at beskytte sig selv, lyder argumentet i brevet ifølge b.dk.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.