Gratis internet skal styrke turismen

pc-på-ferieTurismen har et stort digitalt potentiale, og derfor foreslår Kommunernes Landsforening, KL, at der skabes bedre adgang for, at turister kan gå på trådløst internet. Det fremgår af debatoplægget ’Fælles svar på fælles udfordringer’.

I flere andre lande bliver tilbydes gratis trådløst internet til turisterne, og den konkurrence er svær at hamle op med, lyder det fra kommunerne: ”Vores udenlandske konkurrenter tilbyder gratis Wi-Fi til turisterne, mens adgangen i Danmark er meget restriktiv”.

Debatten om gratis internet for turister har tidligere ført til kritik fra telebranchen, der frygter, at offentligt betalt internet vil skade konkurrencen.

I dag byder mange kommuner på trådløst internet i gågader, biblioteker, skoler og kontorer. Det sker efter, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative i sommer blev enige om at ændre i teleloven.

Regeringen har ifølge KL lagt op til, at turister kun skal have adgang til gratis internet en time i døgnet, men det er ikke hensigtsmæssigt, lyder det fra kommunerne: ”Der bør være mulighed for, at forslaget kan justeres op, hvis der viser sig behov for det, og at kommunerne selv kan vælge, hvilken netadgang der er økonomisk hensigtsmæssig.

KL foreslår derfor, at rammerne for at etablere gratis netadgang til turister i kommunerne lempes, og at kommunerne selv vurderer, hvilken netadgang der er økonomisk mest hensigtsmæssig.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.