Greater Copenhagen viser vej til turismevækst

sverige-skåne-turist-øresund-800x551Organisationens bestyrelse godkendte 12. oktober en fælles turismeambition, som lægger retningen for turismearbejdet i de kommende år.

Målet er at tiltrække flere internationale turister og gøre det nemt for dem at bevæge sig rundt i Greater Copenhagen og besøge de mange attraktioner. Turismeambitionen skal følges op af en handlingsplan, der konkretiserer initiativerne i 2017.
Greater Copenhagen er et samarbejde mellem tre regioner og 79 kommuner i Skåne og Østdanmark.

Målt i omsætning er Region Hovedstaden den største turismeregion i Danmark med 40% af den samlede omsætning på ca. 95 milliarder kroner.

Alene i hovedstaden skaber turismeindustrien omsætning for 38 milliarder kroner årligt og bidrager med over 43.000 arbejdspladser. Region Hovedstaden investerer årligt 40 millioner kroner i kontrakten med Wonderful Copenhagen, som til gengæld skaber vækst og udvikling i hele Greater Copenhagen.

Samspillet mellem land og by er afgørende for at få flere turister til metropolen, mener regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, der tidligere har kritiseret regeringens turismestrategi for at være uambitiøs og ikke har tage højde for samspillet mellem vækst i storbyturismen og vækst i resten af landet: ”Storbyturisme og kyst- og naturturisme går hånd i hånd. De er ikke hinandens modspillere. Derfor er det vigtigt, at netop kombinationen af storby og land står centralt i Greater Copenhagen nye turismeambition”.

”Når der kommer flere turister, betyder det også noget for almindelige menneskers muligheder for at få et arbejde. Det er fx taxachaufføren og minibuschaufføren, der kører turisterne rundt, guiden, der fortæller om natur og historie og tjeneren, der serverer de lokale specialiteter”.

”Vi skal arbejde sammen for at give turisterne en oplevelse af, hvad den samlede metropol har at byde på – fra Michelin-mad i hovedstaden og shopping i Malmö til Kalundborgs femtårnede kirke, sandstrandene på de sydlige øer og de store skove i Nordsjælland”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.