Grin, gys og gadeteater på Mors

Halloween på Højriis Slot.

Halloween på Højriis Slot.

Mors forvandles i efterårsferien til et mekka for Halloween-entusiaster. Der skabes en uhyggelig atmosfære, når skuespillere blander sig i folkemængden og Nykøbing udsmykkes samtidig med, at man får spænding i Horror House, skærer græskar i aktivitetsteltet eller deltager i skattejagt gennem gågaden.

Og på toppen af det en særlig uhygge for de modige på Højriis slot og spøgelsestur for de mindste i Jesperhus. Ideen udspringer af Event- og turismetræffet i foråret 2013 og baserer sig på en blanding af turistaktørernes gode erfaringer med at tiltrække besøgende i efterårsferien og samtidig skabe nye aktiviteter, der giver besøgende ekstra oplevelser og tiltrække flere gæster til Mors.

Arbejdsgruppen bag arrangementet spænder fra turistbureauet, Morsø kommune, Højriis Slot, Jesperhus og Handelsstandsforeningen. Handelsgymnasiet og produktionsskolen været involveret i at skabe rammer og oplevelser, mens skoler og børnehaver give aktiviteterne et ekstra boost.

Gågaden får en byport, som varsler spænding, grin og gys. Det er den professionelle dekoratør fra Højriis Slot, som har undervist unge fra Handelsgymnasiet i udsmykningen. Derudover står Handelsgymnasiet for skattejagten gennem gågaden, mens Højriis’ dekoratør har givet inspiration til Produktionsskolen Rolstruphus, som har lavet byporten. Nykøbings gågade holder længe åbent onsdag, torsdag og fredag, hvor besøgende kan opleve Halloween og shopping mens mørket sænker sig og stemningen stiger. ”Besøgende vil mærke en sjov og uhyggelig stemning, som forhåbentlig giver dem mindeværdige oplevelser, når der bydes på gys i Horror House, spændende højtlæsning, udsmykning af sår og skattejagt”, fortæller Anna Kathrine Kirk, medlem af aktivitetsudvalget.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.