Grønt lys for dobbelt statsborgerskab

Foto: News Øresund

Foto: News Øresund

Den danske lovændring kan få betydning for 39.284 danskere, som bor i Sverige og nu kan blive statsborgere i begge lande, men også indvandrere i Danmark fra andre lande har muligheden.

For eksempel kan de 24.386 danskere, der bor i Skåne, søge svenske statsborgerskab ved siden af det danske og dermed få adgang til for eksempel at stemme ved de svenske rigsdagsvalg.

De kommende fem år bliver der desuden mulighed for, at de danskere, der har opgivet deres danske statsborgerskab for at blive statsborgere i et andet land, kan få deres danske statsborgerskab tilbage.

I alt bor der omkring 250.000 danskere i udlandet, oplyser foreningen Danes Worldwide, som i flere år har kæmpet for dobbelt statsborgerskab i lighed med de fleste andre EU-lande, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.