Grønt lys for skoleklasser i grænsekontrollen

Foto: News Øresund.

Foto: News Øresund.

Børn, der rejser i gruppe med en ansvarlig voksen, kan passere ID-kontrollerne ved Københavns Lufthavn uden ID-kontrol. I praksis fungerer det sådan, men midt i april blev det formelt vedtaget af Sveriges regering.

Allerede i januar meddelte infrastrukturminister Anna Johansson og Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt, at de havde løst problemet med, at eksempelvis skoleklasser, idrætsklubber og andre foreninger på udflugt, ikke kunne rejse mellem Danmark og Sverige uden at samtlige børn havde pas med. Det havde blandt andet ramt dem, som ville fra Danmark via Skåne til Bornholm.

Ministrenes aftale har nu resulteret i, at den svenske regering har ændret forordningen om ID-kontrol, så børnegrupper i selskab med en ansvarlig voksen har ret til at passere kontrollerne ved Københavns Lufthavn, Helsingørs Havn eller Hovedbanegården på vej til Sverige.

Det kræves blot, at den voksne person har en fortegnelse med alle børnenes personoplysninger, hvor det også fremgår, at forældrene godkender, at børnene ”står under den medfølgende voksnes tilsyn og ansvar”, skriver News Øresund.