Grønt lys for skoleklasser i grænsekontrollen

Foto: News Øresund.

Foto: News Øresund.

Børn, der rejser i gruppe med en ansvarlig voksen, kan passere ID-kontrollerne ved Københavns Lufthavn uden ID-kontrol. I praksis fungerer det sådan, men midt i april blev det formelt vedtaget af Sveriges regering.

Allerede i januar meddelte infrastrukturminister Anna Johansson og Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt, at de havde løst problemet med, at eksempelvis skoleklasser, idrætsklubber og andre foreninger på udflugt, ikke kunne rejse mellem Danmark og Sverige uden at samtlige børn havde pas med. Det havde blandt andet ramt dem, som ville fra Danmark via Skåne til Bornholm.

Ministrenes aftale har nu resulteret i, at den svenske regering har ændret forordningen om ID-kontrol, så børnegrupper i selskab med en ansvarlig voksen har ret til at passere kontrollerne ved Københavns Lufthavn, Helsingørs Havn eller Hovedbanegården på vej til Sverige.

Det kræves blot, at den voksne person har en fortegnelse med alle børnenes personoplysninger, hvor det også fremgår, at forældrene godkender, at børnene ”står under den medfølgende voksnes tilsyn og ansvar”, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.