Grønland har fået sin første tuk-tuk

grønland-tuk-tuk-turismeIcecap Tours i Ilulissat vil give byens gæster oplevelser ud over det sædvanlige. På Vestnorden Travel Mart i Nuuk denne weekend præsenterede bureauet blandt andet tuk-tuk ture.

Asien møder Grønland i den lille hvide tuk-tuk, som i dag er synlig i gadebilledet i byen ved den berømte Unesco-fredede isfjord ved Ilulissat i Diskobugten. I Østen er køretøjet en benzinsluger – den første grønlandske af slagsen er eldrevet. Ideel til sightseeing.

IceCaptours direktør, Arne Niemann, faldt for de små charmerende køretøjer på ferie i Thailand og tænkte, at sådan en må jeg have med hjem til mine gæster i Grønland.

”Fordelen er at man sidder i frisk luft og kan nå vidt omkring i byen. En tur i tuk-tuk er et godt supplement til vores by-vandreture, fortæller Arne Niemann.

Skal der søgang og mere fart over feltet, tilbyder Icecap Tours guidede ture. Gæsterne sejler ud og ser på landskabet fra havet, passerer isbjerge, oplever hvaler og kommer tæt på gletsjere – om sommeren i midnatssolens skær og i efterår og vinter med gode chancer for nordlys.

IceCap Tours er etableret i 2011 af Arne Niemann, der tidligere drev hotel i Ummannaq. Selskabet råder over fire turbåde til udflugter til Diskobugtens byer og bygder.