Grundtvig på halen

norwegian grundtvigNår Norwegian indfaser nye Boeing 737-800, øges antallet af halehelte. Seneste tilføjelse er den danske teolog, forfatter og digter Nikolaj Frederik Severin Grundtvig (1783-1872), hvis portræt nu er på haleroret af en af flyselskabets maskiner.

Han slutter sig til en række danske personligheder som eksempelvis, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, der allerede pryder nogle af flådens haler.

“Grundtvig er internationalt kendt. Hans pædagogiske tanker har inspireret mange og dannet skole for mange pionerer i Skandinavien, USA og Asien. På Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet er vi meget stolte over, at Norwegian har valgt netop Grundtvig som halehelt, og dermed medvirker til at styrke interessen for hans virke”, siger centerleder Michael Schelde.

Nikolaj Frederik Severin Grundtvig blev født i Udby på Sydsjælland den 8. september 1783 og døde i København 2. september 1872 efter en omfattende indsats som digter, præst og teolog, nordisk filolog og oldtidsforsker, historiker, politiker og pædagogisk forfatter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.