Ægtepar brager op ad listen over rigeste hotelkonger

Den danske hotelbranche står midt i sin vel nok slemmeste krise nogensinde. Branchen har taget et dyk i både 2008 og 2009, og meget tyder på, at det bliver værre i 2010.

Alligevel har et forholdsvist ukendt ægtepar formået ikke bare at holde på værdierne, men at tage et heftigt spring op ad listen over rigeste hotel-ejere. Det viser Ole Egholms seneste analyse af hotelbranchen ifølge Business.dk.

 

Niels og Lise Fennet, der driver den hastigt voksende kæde af lavprishoteller, Cabinn, har i 2009 øget deres formue med 10 procent til 272 millioner kroner. Og ifølge Ole Egholms liste over landets rigeste hotel-ejere, ligger ægteparret på en solid fjerdeplads.

 

Millionærlisten er ikke komplet, og bygger udelukkende på oplysninger, som kan graves frem af i de officielle regnskaber fra de ultimative moderselskaber.

I alt indgår 267 selskaber i beregningerne fra Dansk Brancheanalyse. Ifølge 2009-regnskaberne tabte selskaberne tilsammen 311 millioner kroner. Dette tab skal ses i lyset af, at selskaberne tilsammen har bundet en egenkapital på 8,1 mia. kr. Branchen ender altså med en negativ forrentning af egenkapitalen på 4,9 procent.

Skrevet af Redaktionen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.