H.C. Andersen center i Odense

hc_andersenH.C. Andersens eventyrskat mangler fysiske rammer, der står mål med poesien. Derfor indbyder Odense Bys Museer og Odense Kommune til en åben, international idékonkurrence om et nyt formidlingskoncept, et nyt eventyrhus og en magisk have.

Det skal være en ny attraktion, der både skal byde velkommen til digterens eventyrverden og fungere som et vartegn i verdensklasse for Odense. Idékonkurrencen gennemføres med støtte fra Realdania.

Det lille, gule hjørnehus, der kendes som H.C. Andersens fødehjem, er én af Odenses hovedattraktioner, der tager udgangspunkt i forfatterens person og liv, men i mindre grad lever op til den store interesse for eventyrene.

Den internationale idékonkurrence inviterer arkitekter, formidlere, og kunstnere til at komme med nytænkende idéer til et samlende koncept. Det nye eventyrhus skal samle, videreføre og udvikle de oplevelser, museet tilbyder i dag, og samtidig gøre eventyrene til indgang til H.C. Andersens univers.

Konkurrenceområdet ligger i Odenses midtby, som i 1960’erne blev skåret over af Thomas B. Thriges Gade.

Nu skal delene forbindes igen, og nye, grønne bykvarterer og byrum skal danne ramme om boliger, arbejdspladser, handel og kulturtilbud.

Resultatet af idékonkurrencen vil indgå i en efterfølgende projektkonkurrence. Vinderforslag belønnes med samlet op til 100.000 Euro.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.