Højhastighedsbaner vinder frem

Portugal er i færd med at lægge højhastighedsspor ind mod grænsen til Spanien. Med etablering af nye spor på spansk side vil det give en rejsetid mellem hovedstæderne Madrid og Lissabon på to og en halv time. Strækningen åbner for trafik om tre år.

Det land, der har ubestridt mest højhastighedstrafik i Europa er Frankrig og der lægges der fortsat nye højhastighedsspor. Ligeså i Tyskland, Sverige, Rusland, Italien, Tyrkiet, Holland, Belgien og Tyrkiet. Hurtigst går byggeriet i Spanien. I år overtager spanierne førstepladsen som landet med flest kilometer højhastighedsbaner i Europa.

Samtidig med etableringen af nye, rene højhastighedsbaner, bygger de samme lande også nye baner hvor togene kan køre mellem 180 og 250 kilometer i timen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.