Højhus med hotel på vej

Efter vanskeligheder med at få finansieringen på plads venter ejendomsudvikleren Niels Albertsen nu at kunne komme i gang med projektet Sky Tower i Skejby om et år, når lokalplanerne er på plads, skriver berlingske.dk.

  

Der er tale om et erhvervsbyggeri på i alt 48.000 kvadratmeter fordelt på et cirkulært tårn på 30 etager, et mindre tårn på syv etager og en mellembygning på tre etager. Projektet vil koste mellem 800 millioner og 1 milliard kroner at gennemføre og der er skaffet finansiering til det dels gennem danske- dels gennem udenlandske pengeinstitutter.

  

Omkring 10.000 kvadratmeter af det store projekt skal indrettes til hotel med 160-170 værelser, restaurant, konferencelokaler etc., mens resten af byggeriet er afsat til erhvervsformål – primært til kontorer til udlejning.

  

Beliggenheden er tæt på motorvejen, hvor en lang række større erhvervsvirksomheder har byggeplaner. De foreløbige planer til byggeriet er udarbejdet af arkitektfirmaet Luplau & Poulsen, Århus, mens Leif Hansen Rådgivende Ingeniørfirma medvirker på den tekniske side.

 

Skrevet af Flemming Juul