Hård opbremsning for biludlejerne

Biludlejningsfirmaerne i Danmark har hidtil været præget af vækst, men denne sommer markerer en markant opbremsning, skriver Børsen. 
 
 
»Der har været en nedgang i lufthavnsforretningen og privatbiludlejningen på 7-10 pct. i forhold til sidste år. Der er en tendens til, at der er færre, der lejer biler, og de der gør, lejer i en kortere periode,« siger Poul Henrik Tvede, adm. direktør for den danske franchisetager for Europcar, Østergaard Biler, og formand for danske biludlejere. 
De tre største biludlejningsfirmaer i Danmark er Europcar, Hertz og Avis, og fra de to andre selskaber er meldingen den samme. 
»Jeg kan faktisk godt blive lidt bekymret for branchen. Der investeres omkring 2 mia. kr. i de fem største selskaber hvert år, og lægger vi overskud og underskud sammen for alle de selskaber, bliver det maksimalt et rundt nul efter mine beregninger i år«, siger Kim D. Svendsen, adm. direktør i den danske franchisetager af Avis. 
 
»Jeg tror, at der vil være flere selskaber, der vil være nødt til at kæmpe for deres overlevelse. Og jeg tror, at vores kunder må forberede sig på, at priserne vil stige med 10-15 pct. inden for det næste år,« siger Kim D. Svendsen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.