Hård pilot-kritik af Bjørn Kjos

13

Bjørn Kjos Norwegian bog Høyt og lavtFLYSELSKABER: Ordkrig mellem Norwegians koncernchef og formand for piloternes fagforening, der kalder Bjørn Kjos ”en relativt kynisk chef.”

Forholdet synes ikke at være det bedste mellem Norwegians ejer og koncernchef, Bjørn Kjos, og formanden for fagforeningen Norwegian Pilot Union, NPU, Halvor Vatnar.

Standby.dk skrev i går om Bjørn Kjos’ nye bog, ”Højt og Lavt.” Her kritiserer koncernchefen piloternes fagforening for ”svigt” og nærmest at ville ødelægge Norwegian ved at have holdt møde med de norske luftfartsmyndigheder; efter Kjos’ mening for at forhindre Norwegian i at begynde at flyve langruter.

Men det er ikke korrekt, siger Halvor Vatnar til det norske telegrambureau, NTB.

Halvor Vatnar siger, at han ikke forstår Kjos’ behov for at træde på sine ansatte. Han anerkender, at Kjos har udviklet et stort flyselskab, men er mislykkedes med dialogen og tilliden til sine piloter og kabineansatte.

”Vi ser en smilende og populær koncernchef i medierne, men som ansatte oplever vi en svigtende personalepolitik fra en relativt kynisk chef,” siger Halvor Vatnar og henviser bl.a. til pensionsstriden i 2012.

”Med et pennestrøg ændrede Kjos de ansattes pension. Vi bragte sagen op i retssystemet, hvor Norwegian blev dømt for bevidst og groft aftalebrud. Tilsvarende eksempler er der desværre mange af. Vi har vundet alle de efterfølgende retssager,” siger Halvor Vatnar.

Piloternes møde med det norske Luftfartstilsynet i april 2013, som Kjos kritiserer i sin bog og kalder det svigt og at piloterne forsøgte at standse Norwegians langruteplaner, kommenteres også af fagforeningsformanden: ”Vi har aldrig haft ønske om at standse langruterne, men har været kritiske overfor brug af asiatisk kabinepersonale i stedet for europæisk og norsk,” siger han.

Mødet med Luftfartstilsynet handlede om problematik omkring spisepauser og operative forhold, siger han. Hele referatet ligger nu på fagforeningen Parats hjemmeside, Parat.com – NTB skriver, at referatet også viser drøftelse af ulige behandling af fastansatte og kontraktansatte piloter.

Halvor Vatnar siger videre: ”Vi har en leder (Bjørn Kjos) som ifølge ham selv ikke begår fejl. Vi ønsker en bedre dialog med vores egen chef, men når han har behov for at udgive en bog for at fortælle, hvor misfornøjet han er med sine ansatte, tror jeg ikke, vi kan regne med, det bliver lettere at være ansat i Norwegian under Kjos.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

13 Comments on "Hård pilot-kritik af Bjørn Kjos"

Notify of
avatar
SE210
SE210

Lyder som som Kjos forveksler sig selv med Napoleon.

Gunnar
Gunnar

Lyder som misunnelse.

Gunnar
Gunnar

Det er Kjos som kaller noen av pilotene for kyniske. Halvor Vatnar er en slik. En god del av pilotene, har bakgrunn fra SAS, tatt med seg pensjon over i Norwegian, disse har åpenbart bevisst prøvd å ødelegge for andre ansatte, og for Norwegian. Det de har lært best hos SAS, er å streike.

SE210
SE210

Gunnar. Hvor mange er “en del piloter” fra SAS? Mit gæt er 50 ud af 700 core piloter. Du skal ikke bilde mig ind at, det er dem der skaber alle problemerne for Kjos, når han prøver at indføre social dumping.

Helle
Helle

Tja denne person kan jo få chefen for Ryan Air til at fremstå sympatisk

Gunnar
Gunnar

Tja, says who? Just another annoying SAS employee.

Mikael
Mikael

Så ved du godt nok ikke ret meget om forholdene i RYR.

Steen
Steen

Puha….

Godt SAS ikke blev købt af den dagdrømmer……..

;-))

ok
ok

Ja , man kan jo kun være glad for at man arbejder for et selskab med ordnede forhold og ikke i et så kaotisk foretagende som norwegian

Hans Eriksen
Hans Eriksen

Kjos har fået Brixtofte syndrom. Succeen er stegget ham til hovedet og han tror nu han er uovervindelig.
Trist. Det begyndte ellers godt.

Mikael
Mikael

Det går desværre RET godt for Norwegian. Forbrugerne elsker det.

Peter
Peter

I luftfarthistorien har der altid været nogle piloter som vil bestemme alt – det er der tydelige og mange beviser for. Jeg synes det er på sin plads at offentligheden får det at vide, når nogle af disse prøve at kræve urimelige ting.
Derudover vil der altid i en virksomhed være nogle som er utilfredse.
Jeg og MANGE andre som arbejder i Norwegian er meget tilfredse med vores arbejdsplads, lån og vilkår!

Ole
Ole

Jeg synes det er positivt at Norwegian og Ryanair findes. Så slipper vi som flyver med kvalitetsselskaberne , som feks. SAS, LH, AF, BA, og KLM for at rejse sammen med en masse nærige, og ubehagelige typer

wpDiscuz