Hård sommer for turismeerhverv

USDA_dinner_croppedMens det går bedre for de fleste brancher, har hoteller og restauranter været ramt af flere konkurser i den snart forløbne sommer.

Hotel – og restaurationsbranchen har været ramt af et hastigt stigende antal konkurser hen over sommeren, viser nye tal fra Bisnode.

Efter fem måneder med en stigning i antal konkurser for erhvervslivet i Danmark, knækkede kurven i juli, hvor der var 10% færre konkurser end for et år siden, skriver business.dk.

Udviklingen er vendt i kommunikationsbranchen, den finansielle sektor, samt i bygge- og anlægsbranchen, som alle har set antallet af konkurser falde betydeligt

Men sommeren har været hård ved hotel- og restaurationsbranchen, som havde over en fordobling i antal konkurser. Med 28 konkurser alene i juli var niveauet 133% højere end i samme måned sidste år.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, vurderer, at især, at sæsonprægede brancher har problemer: ”Der er ingen tvivl om, at det dårlige forårs- og sommervejr har haft betydning for de turist- og sæsonafhængige brancher”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.