Håndbog om den digitale kongres

Sociale medier er uovertrufne, når der skal deles viden mellem mange kongresdeltagere, men der er faldgruber, og det fysiske møde er stadig vigtigst.

Inspiring Denmark i Middelfart har udgivet Danmarks første håndbog til nybegyndere omkring brug af digitale medier i forbindelse konferencer eller kongresser. Den lægger ikke skjul på, at medier som Linkedin, Twitter og Facebook, spiller en stadig større rolle, når der skal skaffes deltagere til både nationale og internationale møder.

”Det er vigtigt at udtænke nye metoder til at skaffe deltagere. Et er nemlig at vinde en konference – noget andet er at skaffe deltagere. Derfor er det vigtigt at nye kongresværter er opdateret på de nyeste, sociale parametre indenfor vidensdeling,” siger convention manager hos Inspiring Denmark, Diana Andersen, der de seneste tre år har stået i spidsen for Region Syddanmarks satsning på at blive Danmarks næststørste region som arrangør af kongres- og konference-arrangementer.

Håndbogen er spækket med konkrete redskaber, baggrundsviden, tips og tricks til begyndere i kunsten at bruge digitale medier i konferencesammenhænge. Der er gode råd til, hvilket medie man skal vælge og hvilke der fungerer bedst i hvilke sammenhænge.

”Der er ingen tvivl om at de sociale medier har mindsket afstanden, og øget kontakten mellem deltagerne. De er fantastiske til at hverve og markedsføre konferencen, men også til at følge op og dermed sikre fortsat dialog mellem deltagerne kloden rundt på få sekunder,” siger Diana Andersen, der også fremhæver de nye muligheder for en lynhurtig evaluering og udbygning af netværk.

”Der er mange grunde til at blive vært for en konference. Dels får man international eksponering, man sætter sin organisation eller virksomhed på verdenskortet, man får ny viden og inspiration og styrker sin vidensregion,” siger Diana Andersen. Og Inspiring Denmark står klar til at hjælpe – helt gratis.

Håndbogen med titlen ”Den digitale kongres” kan frit downloades på http://inspiringdenmark.dk/inspiring-denmark/subpages/bliv-kongresvaert/subpages/vaerktoejer.aspx.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.