Handicappede afvist af easyJet

Også i juni blev en handicappet afvist af flyselskabet, og det har nu fået transportminister Dominique Bussereau til at kræve en undersøgelse af sagen samtidig med, at han truer easyJet med sanktioner, skriver borsen.dk.

 

Han fastholder, at et flyselskab ikke har ret til at afvise handicappede passagerer med henvisning til sikkerhedsreglerne, og han henviser til, at andre flyselskaber har været i stand til at finde løsninger.

 

De to kørestolsbrugere blev afvist ved check in, fordi de ikke ved egen hjælp kunne komme ombord, selv om den ene kørestolsbruger hævdede, at han kunne klare sig selv. easyJet krævede, at de handicappede skulle have ledsagere med og afviste ved samme lejlighed, at en anden passager kunne fungere som ledsager

Ifølge en talskvinde for easyJet kræver de europæiske sikkerhedsregler, at flyet skal kunne evakueres på halvandet minut, hvorfor selskabet stiller krav om en ledsager til fysisk handicappede.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.