Hård kritik fra luftfartstilsyn af Norwegian

norwegianLavprisselskabet får kritik for at afvige fra 21 forskellige retningslinjer fra det norske luftfartstilsyn.

Det norske luftfartstilsyn henviser blandt andet til, at koncernen ikke har været godt nok rustet til at håndtere den store ekspansion i den seneste tid, skriver aftenposten.no.

Udvidelserne lægger et stort arbejdspres på ansatte både i form af mange opgaver som skal løses hurtigt sideløbende med oplæring af talrige nye medarbejdere, og det beskrives af tilsynet som meget krævende.

I alt kritiseres Norwegian på 21 forskellige punkter, som blandt andet drejer sig om slitage på medarbejdere og ansættelse af piloter uden tilstrækkelig erfaring, skriver dr.dk.

Rapporten fra luftfartstilsynet afslører, at Norwegian de første 11 måneder af 2013 modtog næsten 30.000 klager fra passagerer.

Blandt kritikpunkterne er også, at Norwegian ikke har rettet fejl, som tidligere er påpeget af tilsynet, som nu giver ganske kort tid til at rette ind.

Norwegian synes, at kritikken er unødvendigt hård: ”Hvis jeg sætter mig i tilsynets sted, kan jeg godt se, at det er naturligt at påpege, at vi vokser hurtigt. Det har de sagt hvert år. Når det gælder deres syn på vores virksomhed, er vi nok ikke helt enige. Men vi respekterer det og vi styrer altid efter princippet om, at flysikkerheden har højest prioritet”, siger Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.