Her er de værste flyselskaber

Blandt flyselskaberne på EUs sorte liste er ’Rwakabika Bushi Express’, ’Balai Kalibrasi Fasitas Penerbangan’ og ’Smac’, der er optaget på listen fordi de enten sløser med sikkerheden, har usikre ejerforhold eller måske blot er totalt useriøse, skriver eb.dk.

 

Ud over navne på adskillige flyselskaber, som ofte har hjemme i Østen eller Afrika, kan EU også sortliste hele lande. Det gælder for eksempel lande som Demokratisk Republic Congo, Indonesien og Swaziland.

Kommunikationschef Thorbjørn Ancker fra Statens Luftfartsvæsen forklarer, at hvis myndighederne i de pågældende lande ikke lever op til kontrol med minimumskrav som for eksempel flycertifikater og uddannelse, er der ingen vished for  at der er styr på flysikkerheden.

 

Hvis de er med på EUs sorte liste må de ikke flyve til/fra EU-landene, men det forhindrer dem ikke i at flyve indenrigs eller til for eksempel lande udenfor EU. Thorbjørn Ancker anbefaler derfor at rejsende, der planlægger rundrejser med fly ude i verden, på forhånd tjekker listen, der er at finde på www.slv.dk inder punktet sikkerhed – EUs sortliste.

Skrevet af Flemming Juul