Her sælges de fleste sommerhuse

I dag bliver der solgt over dobbelt så mange sommerhuse, som i kriseåret 2011. Én kommune tegner sig for over 10% af hushandlerne.

En opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af tal fra Boligsiden.dk viser, i hvilke kommuner sommerhusene sælger bedst, skriver business.dk.

I hele landet er der til og med oktober solgt 7.926 sommerhuse i 2017. I kriseåret 2011 blev der kun solgt 3.515. Det svarer til en stigning på 125%. Halvdelen af sommerhusene bliver solgt i ti kommuner.

Mads Ellegaard, relationschef i Home: ”Andelen af handler i de ti kommuner er vokset fra 47,1% i 2011 til 50,5% i 2017. Og særligt en kommune stikker ud. Det er Odsherred på Sjælland, der tegner sig for mere end hver tiende sommerhushandel. De store sommerhusområder er altså blevet endnu mere populære. Seks af kommunerne har øget deres salg, mens fire er gået lidt tilbage. Den helt klare vinder er Odsherred, der er gået frem med 2,2 procentpoint.

I 2011 blev der solgt 298 sommerhuse i Odsherred Kommune svarende til 8,5% af det samlede salg. I 2017 ligger andelen indtil nu på 10,7% svarende til 846 handler. Nummer to og tre på listen er Gribskov med knap 8% og Ringkøbing-Skjern med 4,8% af det samlede antal handler.

Samtidig med at salget af sommerhuse er gået op, er antallet af sommerhuse til salg faldet. Ifølge Boligsiden.dk er der 1.000 færre huse til salg end på samme tid sidste år – et fald på 10%.

Færre sommerhuse til salg

84% flere sommerhushandler

Vækst for sommerhusudlejningen

x

Læs Også

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Det danske samfund kan få store nye indtægter og mere beskæftigelse hvis landets sommerhusejere i stigende grad vil udleje deres ferieboliger, viser ny undersøgelse.

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

I år forventer VisitDenmark vækst på 2-4 procent i udenlandske overnatninger og 1-3 procent i de danske. Tyskerne har over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark – men i år driller den tyske feriekalender.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.