Her sælges de fleste sommerhuse

I dag bliver der solgt over dobbelt så mange sommerhuse, som i kriseåret 2011. Én kommune tegner sig for over 10% af hushandlerne.

En opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af tal fra Boligsiden.dk viser, i hvilke kommuner sommerhusene sælger bedst, skriver business.dk.

I hele landet er der til og med oktober solgt 7.926 sommerhuse i 2017. I kriseåret 2011 blev der kun solgt 3.515. Det svarer til en stigning på 125%. Halvdelen af sommerhusene bliver solgt i ti kommuner.

Mads Ellegaard, relationschef i Home: ”Andelen af handler i de ti kommuner er vokset fra 47,1% i 2011 til 50,5% i 2017. Og særligt en kommune stikker ud. Det er Odsherred på Sjælland, der tegner sig for mere end hver tiende sommerhushandel. De store sommerhusområder er altså blevet endnu mere populære. Seks af kommunerne har øget deres salg, mens fire er gået lidt tilbage. Den helt klare vinder er Odsherred, der er gået frem med 2,2 procentpoint.

I 2011 blev der solgt 298 sommerhuse i Odsherred Kommune svarende til 8,5% af det samlede salg. I 2017 ligger andelen indtil nu på 10,7% svarende til 846 handler. Nummer to og tre på listen er Gribskov med knap 8% og Ringkøbing-Skjern med 4,8% af det samlede antal handler.

Samtidig med at salget af sommerhuse er gået op, er antallet af sommerhuse til salg faldet. Ifølge Boligsiden.dk er der 1.000 færre huse til salg end på samme tid sidste år – et fald på 10%.

Færre sommerhuse til salg

84% flere sommerhushandler

Vækst for sommerhusudlejningen

x

Læs Også

Chefrokade i Legoland

Direktøren for Hotel Legoland i Billund bliver ny direktør for Legos marketingsafdeling. Han afløses af hotellets operationschef. Legoland investerer 200 millioner kroner i nyt hotel i Billund.

Der satses stort på turisme i Nordvestjylland

Lokalpolitikerne skal nu tage stilling til, om man vil forøge bidraget til turistforeningen med 50 procent.

Rekordmange konkurser blandt restauranter

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen fra Horesta.

Eventyrlig spadseretur over trækronerne

Nu ser det ud til at blive en realitet: Fra efteråret kan man gå fra skovbunden og 45 meter op over Sydsjællands trætoppe

Campingplads tiltrækker erhvervsturisme

Værtsparret på nordjyske Hjarbæk Fjord Camping har held med at få arbejdere, der er med til at opføre kæmpe Apple-center, til at bo på campingpladsen.

Minister anerkender turismens flaskehalse

Der er brug for akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhverv, lød meldingen fra Turismens Vækstråds medlemmer til beskæftigelsesministeren.