Historien inspirerer til rejser

Historiske begivenheder inspirerer danskerne til at rejse. D-dag strandene i Normandiet er nogle af de velbesøgte af historie-interesserede danskere. (Foto: FDM travel)

Historiske begivenheder inspirerer danskerne til at rejse. D-dag strandene i Normandiet er nogle af de velbesøgte af historie-interesserede danskere. (Foto: FDM travel)

70-året for af D-dag i Normandiet og 100 året for 1. Verdenskrigs udbrud er blot nogle af de mærkedage, som er markeret i 2014. Men året byder på flere historiske begivenheder, og det vækker rejselyst hos danskerne.

I en undersøgelse fra FDM travel svarer 76%, at historiske begivenheder inspirerer til at rejse: ”Vi oplever stor interesse for de historiske begivenheder. Især Normandiet, hvor der er rig mulighed for at blive klogere på invasionen under 2. Verdenskrig, er der stor interesse for. I år markeres også 100-årsdagen for starten på 1. Verdenskrig, og det betyder mange særlige udstillinger og aktiviteter til glæde for de historie-interesserede”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Berlin er et af de steder, hvor en særlig mærkedag markeres. Søndag den 9. november er det 25-årsdagen for Berlinmurens fald. Et af højdepunkterne vil være en mur af hvide, oplyste balloner, der vil løbe gennem byen, hvor muren tidligere gik.
”Er man interesseret i nyere tysk historie, vil et besøg i Berlin den 9. november være en stor oplevelse. Allerede nu er der udstillinger og aktiviteter, der fortæller om livet på begge sider af muren. Og på selve dagen vil hele byen markere begivenheden”, siger Jan Lockhart.

I undersøgelsen svarer 19%, at de ikke finder rejseinspiration i historiske begivenheder. Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel.